06-49440652 juul@praktijkjuul.nl

Massage & bewustzijn

LICHAAM EN GEEST

We weten allemaal wel wat stress na een tijdje met je lichaam doet. We ontdekken hoe belangrijk ons lichaam is voor ons welzijn. Ook de maatschappij wordt zich steeds meer bewust. Lichaam en geest. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een geheel (holos).

Een holistische massage is een ongedwongen manier om jezelf beter te leren kennen. Je bewust te worden. Om ruimte te maken. Soms zelfs letterlijk via een diepe ademhaling. Als je hier vaker de tijd voor neemt ga je steeds meer op de wijsheid van je lichaam vertrouwen en maak je keuzes die echt bij jou passen. Je lichaam is je startpunt. Het spreekt een taal die je kunt (leren) verstaan.

Van klacht naar stroming
Niet alleen je hoofd maar ook je lichaam maakt alles in jouw leven mee. Wat je niet direct kan verwerken of wat maar lang genoeg aanhoudt wordt (deels) geparkeerd. Je lichaam slaat het op. Het zet zich letterlijk vast. Een belemmering in de vrije stroom kan leiden tot heel verschillende klachten. Vaak uiten die zich pas na een tijdje. Vermoeidheid, pijn, spanning, irritatie, een zere nek/rug, een telkens terugkerende blessure, maar ook burn-out, angst, depressie.

Klachten zijn niet leuk, maar ze helpen je wel om duidelijk te maken dat er iets niet in balans is. Wat het van jou vraagt? Niks anders dan jouw aandacht. Stilstaan en vertragen…. Ons denken gaat namelijk razendsnel, voelen kost tijd. Door klachten bewust aandacht te geven in plaats van ze direct weg te willen hebben, creëer je stroming, ruimte, ontspanning, balans en levensenergie.

 

 

Vanuit de wijsheid van je lichaam, maak je keuzes die echt bij je passen.

Voorbeelden

Ken je dat? Je hebt fysiek pijn. Een zeurende pijn en het gaat maar niet weg. Je zoekt afleiding op je telefoon, door af te spreken of je neemt een paracetamol. Je bent even ontsnapt, maar niet vrij. De pijn is vervelend. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf, want ja, het komt nu even niet uit. Je gaat er slechter van slapen.

Ondertussen probeert je lichaam je iets te vertellen. Als je niet luistert gaat het steeds meer pijn doen. Druk op je schouders, een steen op je maag, buikpijn van de spanning. Na een tijdje weet je niet beter. Het gaat steeds harder schreeuwen, net zolang totdat het wel jouw aandacht krijgt.

Ken je dat? Er zit je iets dwars. Al een tijdje. Je zit jezelf in de weg. Je hebt het gevoel dat je meer uit jezelf kan halen dan je op dit moment beleeft. Is dit het nou? Je hebt er al over gepraat, maar je komt er niet uit. Je gedachten blijven rondtollen.

Het gevoel van een ‘druk hoofd’ kan je doen verlangen naar meer contact met je lichaam. Je lichaam heeft een eigen taal, zonder woorden. Als je die leert kennen kan dat inzicht geven in de achtergrond van je pijn en je verlangens. Het geeft ruimte in jezelf.

 

 

Wetenschappelijke effecten

Massage en aanraking heeft veel positieve effecten. Daar is veel onderzoek naar gedaan. Massage stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het verbetert de circulatie, stimuleert het immuunsysteem en verlaagt het stresshormoon cortisol. Spierspanningen worden lager en je ervaart vaak diepe rust. Aanraking van de huid is tevens een eerste levensbehoefte en zorgt voor de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine. Via reflexzones op de huid worden ook diepere lagen aangeraakt, van je organen tot op celniveau.

Maak direct een afspraak

Stuur een mailtje via dit formulier.
Je kan ook bellen of een appje sturen.

15 + 8 =