06-49440652 juul@praktijkjuul.nl

Over mij

Ik ben Julian

Ik woon samen met Sebastiaan en onze twee dochters op een fijne plek aan de rand van Apeldoorn, waar ook mijn praktijk gevestigd is. Jarenlang woonden en werkten we in hartje Utrecht, totdat we merkten dat we rustiger en meer in het ‘groen’ wilden wonen.

Gezondheid als geheel

Zolang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het lichaam en gezondheid. In eerste instantie wilde ik graag fysiotherapie studeren of naar de sportacademie. In de loop van mijn leven ervaarde ik dat gezondheid niet alleen gaat over je fysieke gesteldheid. Je mentale gezondheid, je gevoelswereld, emoties, bewustzijnsprocessen en zingeving spelen daarin ook allemaal een rol. Ze hebben effect en invloed op elkaar, op jouzelf. Dat als geheel wekte een grote interesse in mij.

De menskant in organisaties

Het werd de ‘menskant’ in organisaties waar ik mijn studies op richtte. Ik studeerde Human Resources Management en behaalde mijn master Cultuur, Organisatie en Management aan de VU in Amsterdam. Met plezier werkte ik lange tijd als organisatieadviseur bij banken, verzekeraars en in de zorg. Een enorm leuke en leerzame tijd, waar ik veel leerde over persoonlijke- en organisatieontwikkeling.

Waar ik het meest blij van werd waren de gesprekken met mensen. Niet alleen over werk, maar de mens als geheel. Wie ben je, waar kom je vandaan, waar ga je heen, welke plek neem je in, welke wensen heb je, uitdagingen en verlangens. De mens met zijn/haar universele thema’s, die tegenwoordig zo individueel kunnen voelen. 

Lichaam, geest en ziel 
Het bleek ook mijn eigen weg te zijn, het leren delen van wat er in mij omging met anderen. In 2013 startte ik daarom met de 3-jarige opleiding bij het ITIP, Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie. Daar leerde ik niet alleen vanuit mijn hoofd te leven, maar lichaam, geest en ziel te integreren en te verbinden. Met mijzelf en met anderen.

Grenzen
Inmiddels werd mij duidelijk dat ik continu over mijn eigen grenzen heenging in de banen die ik had. Mijn hoofd wilde vanalles, mijn lichaam niet… Ik moest wel naar de signalen van mijn lichaam luisteren, ook al voelde ik een grote weerstand. Bang om alles te verliezen. Een intense leerschool, maar het betekende wel een ommezwaai. En, het tegendeel bleek waar. 

Stap voor stap

Want stap voor stap ging ik weer voelen wie ik was, wat ik wilde en waar ik plezier in had. Ik leerde stappen te zetten die beter bij mij pasten. En dat te delen met mijn omgeving. Ik zegde mijn baan op en geraakt door de wijsheid van mijn lichaam startte ik in 2018 met de 4-jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut bij de HOLOS Academie in Utrecht. Wat een verademing! Mijn eigen toch al fijngevoelige systeem raakte steeds beter afgestemd op mijzelf en mijn omgeving. Dat is een proces wat door blijft gaan. Anders dan vroeger is mijn lichaam nu uitgangspunt in plaats van sluitstuk. 

Luisteren naar jezelf
In de praktijk komen allerlei soorten mensen langs. Ieder met zijn/haar eigen levensverhaal en eigen uitdagingen. Want echt iedereen komt vroeg of laat momenten of langere periodes tegen waarin je ‘jezelf tegenkomt’. Soms fiets je er makkelijk doorheen, soms is de uitdaging pittiger. Dan vraagt het leven van je om stil te staan bij jezelf en echt te gaan luisteren naar wat jij wilt en hoe iets voor je voelt. Daarin is niks gek of raar. Het
geeft wel vaak weerstand. Want, je hebt het jarenlang zo gedaan, het is bekend en veilig. Maar, achter die weerstand zitten je mooiste schatten!

Mijn missie en drijfveer is om mensen te begeleiden te leven vanuit hoofd, hart en handen. Met alles wat er is, wat er ook is. Want dat is mens-zijn.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in mijn praktijk.

Warme groet,
Julian Kruis

10 + 14 =