06-49440652 juul@praktijkjuul.nl

Juul

Ik ben Julian

Ik woon samen met Sebastiaan en onze twee dochters. Jarenlang woonden en werkten we in hartje Utrecht, totdat we merkten dat we rustiger en meer in het ‘groen’ wilden wonen. Meer ruimte voor onszelf en ons gezin. Het werd een hele fijne plek aan de rand van Apeldoorn, waar ook mijn praktijk is gevestigd.

Gezondheid en het lichaam

Zolang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het lichaam en gezondheid. Mijn eerste boekjes uit de bibliotheek gingen over het functioneren van het lichaam, anatomie, spieren, organen etc. Ik wilde graag fysiotherapie studeren of naar de sportacademie. Maar het ging mij niet alleen om gezondheid op fysiek vlak. Gezondheid bestaat uit meerdere aspecten. Ook je mentale- en gevoelskant, emoties, bewustzijnsprocessen, zingeving spelen daarin een rol en hadden mijn interesse.

De menskant

Het werd de ‘menskant’ in organisaties waar ik mijn studies op richtte. Ik studeerde Human Resources Management en behaalde vervolgens mijn master Cultuur, Organisatie en Management aan de VU in Amsterdam. Met plezier werkte ik lange tijd als organisatieadviseur in het bedrijfsleven en de zorg. Wat is de visie van de organisatie, wat verbindt en drijft mensen, welke cultuur heerst er, welk gedrag? Wat zeggen en doen mensen wel, en vooral wat niet…

Het was een leerzame tijd. En….het bleef allemaal wel erg mentaal. Wat iemand zegt, is niet altijd hoe iemand zich voelt. En in de context van een organisatie ook niet altijd van belang of gewenst.

Lichaam als richting
Wat mij boeide was de mens in zijn/haar geheel; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Niet alleen binnen organisaties, want daar spelen we vaak een rol. Maar in verschillende contexten zoals je gezin, familie, binnen je relatie. Hoe blijf je daarin jezelf en vitaal?

Na een 3-jarige opleiding bij het ITIP, School voor Leven en Werk ontwikkelde ik mijn zelfkennis verder en kreeg ik steeds meer vertrouwen om keuzes te maken. Ik kwam daar ook in aanraking met lichaamswerk en leerde te ervaren wat er speelde, wat ik nog spannend vond of tegenop zag. Maar ook waar ik energie van kreeg en naar uitkeek.

Voor mij was dat dan ook de manier om te herstellen van een burn out. Mijn hoofd wilde heel snel. Mijn lichaam niet… Praten, nadenken, het gaf mij wel enigszins inzichten. Maar in die herstelperiode leerde ik vooral mijn lichaam weer voelen en volgen. En daarmee mezelf. Niet dat dat altijd leuk was, maar wel noodzakelijk om andere stappen te zetten. Geraakt door de wijsheid van mijn lichaam startte ik met de 4-jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut bij de HOLOS Academie in Utrecht. Een flinke ommezwaai, maar ook weer niet.

Moeiteloos jezelf, voluit levend!
Mijn eigen toch al fijngevoelige systeem raakte steeds beter afgestemd. Op mijzelf en mijn omgeving. Anders dan vroeger is mijn lichaam nu uitgangspunt in plaats van sluitstuk. Dat ging niet van de ene op de andere dag. Het is een proces van energie wat ik heb leren volgen. Dat deel ik nu graag met anderen.

In dit vak komt alles samen wat mij inspireert. De mens in haar geheel met alles wat er is. Nu is het tijd om mijn talent in te zetten en anderen te begeleiden zichzelf (weer) te leren voelen. Heel fysiek via aanraking, via je lichaam ben je namelijk altijd in het ‘hier en nu’. En subtieler in het begeleiden van wat er in je leeft, jouw innerlijke wijsheid. Bewustwording van pijn, verdriet, gemis, maar ook van dat wat je verlangt en drijft als mens, waar je blij van wordt… Zo ontstaat er meer contact met jezelf en met je omgeving. Je creëert een soort moeiteloosheid, waarin je de stroming van je leven leert volgen.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in mijn praktijk.

Julian Kruis

Maak direct een afspraak

Stuur een mailtje via dit formulier.
Je kan ook bellen of een appje sturen.

13 + 12 =