06-49440652 juul@praktijkjuul.nl

Over mij

Ik ben Julian

Ik woon samen met Sebastiaan en onze twee dochters op een fijne plek aan de rand van Apeldoorn, waar ook mijn praktijk gevestigd is. Jarenlang woonden en werkten we in hartje Utrecht, totdat we merkten dat we rustiger en meer in het ‘groen’ wilden wonen.

Gezondheid als geheel

Zolang ik mij kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het lichaam en gezondheid. In eerste instantie wilde ik graag fysiotherapie studeren of naar de sportacademie. In de loop van mijn leven ervaarde ik dat gezondheid niet alleen gaat over je fysieke gesteldheid. Je mentale gezondheid, je gevoelswereld, emoties, bewustzijnsprocessen en zingeving spelen daarin ook allemaal een rol. Ze hebben effect en invloed op elkaar. Dat als geheel wekte een grote interesse in mij.

De menskant in organisaties

Het werd de ‘menskant’ in organisaties waar ik mijn studies op richtte. Ik studeerde Human Resources Management en behaalde mijn master Cultuur, Organisatie en Management aan de VU in Amsterdam. Met plezier werkte ik lange tijd als organisatieadviseur bij banken, verzekeraars en in de zorg. Een enorm leuke en leerzame tijd, waar ik veel leerde over persoonlijke- en organisatieontwikkeling.

Maar waar ik het meest blij van werd waren de gesprekken met mensen. Niet alleen over werk, of de organisatie waarin je werkt, want daar spelen we toch vaak een rol. Maar jij als mens als geheel. Wie je bent, waar je heengaat, met je wensen, uitdagingen en verlangens. Verder dan de verhalen in je hoofd. 

Lichaam, geest en ziel 
Dat bleek ook mijn eigen weg te zijn. In 2011 startte ik met de 3-jarige opleiding bij het ITIP, Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie. Ik leerde daar niet alleen vanuit mijn hoofd te leven, maar lichaam, geest en ziel te integreren.

Grenzen
Inmiddels werd mij duidelijk dat ik continu over mijn eigen grenzen heenging in de banen die ik had. Mijn hoofd wilde vanalles, maar mijn lichaam kon niet meer mee… Ik voelde een grote weerstand, want…’wat moest ik dan?’, maar ik kon op een gegeven moment niet anders dan echt naar de signalen van mijn eigen lichaam luisteren. Een pittige leerschool, maar het betekende wel dé ommezwaai.

Stap voor stap

Stap voor stap ging ik weer voelen wie ik was, waar ik heen wilde, welke uidagingen er waren. Zo vond ik mijzelf terug. Ik zegde mijn baan op en geraakt door de wijsheid van mijn lichaam startte ik in 2018 met de 4-jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut bij de HOLOS Academie in Utrecht. Wat een verademing! Mijn eigen toch al fijngevoelige systeem raakte steeds beter afgestemd op mijzelf en mijn omgeving. Anders dan vroeger is mijn lichaam nu uitgangspunt in plaats van sluitstuk. 

Luisteren naar jezelf
Ik vind het heerlijk dat er in mijn praktijk allerlei soorten mensen langskomen. Ieder met zijn/haar eigen levensverhaal en eigen uitdagingen. Iedereen komt vroeg of laat momenten of langere periodes tegen waarin je ‘jezelf tegenkomt’. Soms fiets je er makkelijk doorheen, soms is de uitdaging pittiger. Dan vraagt het leven van je om stil te staan bij jezelf en echt te gaan luisteren naar wat jij wilt en hoe iets voor jou voelt. D
at geeft ook vaak weerstand. Want, je hebt het jarenlang zo gedaan, het is bekend en veilig. Maar achter die weerstand zitten je mooiste schatten!

Mijn missie en drijfveer is om mensen daarin te begeleiden. Te leven vanuit je hoofd, je hart en je lichaam! Met alles wat er is. Het leven wordt vrijer en ruimer. 

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in mijn praktijk.

Warme groet,
Julian Kruis

Maak direct een afspraak

Stuur een mailtje via dit formulier.
Je kan ook bellen of een appje sturen.

15 + 11 =