06-49440652 juul@praktijkjuul.nl

Ons lichaam verzint geen verhalen. Creëert geen illusies. Het laat zien wat er werkelijk is. Praktisch en tastbaar.
Best simpel toch…

Maar soms ervaar je iets al heel lang en kun je er nog geen woorden voor vinden. Of, je voelt dingen in je lijf, maar je kunt er (nog) geen duiding aan geven. Het waarnemen van de verschillende signalen in je lichaam, en hier ook nog eens adequaat naar kunnen handelen is een KUNST en een KUNDE. Het vergt oefening, lef, moed en soms ook begeleiding.

Kijk, de fijne sensaties zijn natuurlijk meer dan welkom! Maar hoe zit het met onprettige sensaties? Ontrust, een hoge ademhaling.. En ongewenste emoties, zoals rouw, angst, leegte, woede. Juist deze sensaties zorgen er vaak voor dat we naar ons hoofd schieten. Het moet weg, opgelost, verklaard, gecontroleerd en soms zelfs ontkend. Liefst nu!

We vinden daar manieren voor. Veel werken, sporten, eindeloos praten met een vriendin, drinken, netflixen, piekeren, je afsluiten… De wat cognitiever ingestelde mensen lezen misschien het zoveelste boek…of raadplegen Google, “Ooooow ja, zo zit dat bij mij”.

Dat is heus niet allemaal verkeerd. Maar als het te lang aanhoudt, houdt het je af van wat er werkelijk in je leeft. Het creëert een scheiding tussen je hoofd en je lichaam. Tussen hoe het werkelijk ís, en hoe het volgens je hoofd zou moeten zijn….

Maar hoe slim we ook zijn, met ons hoofd kunnen we die fysieke en emotionele pijn niet oplossen.
Hoe dan wel? Door te werken met de wijsheid van je lichaam. Vanuit de rol die je wíl hebben.

Want alle sensaties en emoties zijn uitingen van wie je bent, waar je staat, wat je nodig hebt. Ze geven je informatie waar je heen wilt, of juist niet, wat pijnlijk is/was, wat je blij maakt, inspiratie geeft. Als je ze leert kennen geeft het je kleur, maakt het je levend en voel je je verbonden met jezelf als geheel! Licht én donker.

In mijn praktijk vergroot je jouw lichaamsbewustzijn en je (zelf) leiderschap. Welkom in mijn praktijk om die kunst en kunde je eigen te maken. Het is de moeite waard!

#praktijkjuul #lichaamsbewustzijn #zelfleiderschap