06-49440652 juul@praktijkjuul.nl

Vandaag weer even terug in m’n oude stadje Utrecht! Altijd weer leuk om hier te zijn en rond te lopen… ❄️

Vandaag had ik mijn 2-maandelijkse intervisie met oud-studiegenoten van de Holos Academie voor Massagetherapie. Dat is erg gezellig 🤗 en ontzettend waardevol. Via de app spreken we elkaar wekelijks. Altijd is er wel een verhaal, iets om te delen, een hulpvraag, zakelijk en privé.

Dit keer hebben we de intervisie professioneel laten begeleiden door een docent van Holos, Madeleine Verhoeven, want het thema was pittig; zware depressies en mensen met een doodswens.

Ook wij komen het tegen in onze praktijken. Cliënten met depressies, en soms de wens om er niet meer te zijn. Hoe ga je hier als therapeut nog beter mee om?

Heel fijn om hier met elkaar over te praten, alle vragen te kunnen stellen die we hadden en casuïstiek te bespreken. Ten eerste om onze zorgverlening aan cliënten te verbeteren. Ten tweede om te voelen en te onderzoeken wat het thema bij jezelf als therapeut doet. Iets wat we elke dag van onze cliënten vragen.

Ik voel me bevoorrecht met mijn intervisiegenoten de afgelopen 5 jaar 🙏🏻. De professionaliteit, maar ook de menselijkheid, de verbondenheid en de drive om mensen goed te begeleiden.

Het woord dat uiteindelijk bij mij blijft hangen is nabijheid. De nabijheid die ik vandaag weer ervoer met deze groep en de begeleiding. Maar ook richting cliënten…namelijk, hoor iemand, zie iemand, luister, vraag en durf door te vragen.

En na een dagje stad, ben ik ook altijd weer blij om in de trein 🚆 terug naar huis 🏡 te gaan, naar Apeldoorn…. De rust, de ruimte, en ook hier de nabijheid van alle fijne, lieve mensen die ik in 4 jaar tijd hier wonen heb ontmoet.

#utrechtstad#intervisie#massagetherapie#depressie#nabijheid#praktijkjuul